MARDİN / MİDYAT - Budaklı Ortaokulu

Mrt

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ OKULUMUZDA COŞKU İLE KUTLANDI.

Mrt

Budaklı Ortaokulunda düzenlenen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”nda siren çalmasıyla okul idaresi, öğrenciler ve öğretmenler bulundukları yerde hayat üçgeni oluşturdu. Senaryo gereği depremin sona ermesinin ardından okuldakiler, koridorlardan binayı hızlı bir şekilde  boşalttı. Ardından okul toplanma alanında toplanıldı. Gerçeği aratmayan bu tatbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Mrt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLÇEMİZDE DÜZENLENEN İSTİKLAL MARŞINI EZBERE OKUMA YARIŞMASINDA ORTAOKUL KATEGORİSİNDE OKULUMUZ BUDAKLI ORTAOKULUNU TEMSİL EDEN 8-A ÖĞRENCİSİ AYLİN AKINCI İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR. KENDİSİNİ VE ONU YETİŞTİREN TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ DİLAN ARSLAN'I TEBRİK EDERİZ.

Ara

Çocuklarımızla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması ve şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan, okullarda gerçekleştirilecek söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan, "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla gerçekleştirdiğimiz  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile ilgili pano çalışmamız. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Budaklı  Ortaokulunda Yürütülecek olan Dilimizin Zenginlikleri Projesinde görev yapacak komisyonumuz aşağıda bilgileri yazılı olan öğretmen ve öğrencilerden oluşturulmuştur.

Kas

Budaklı İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Ülkemizin kurucusu Atatürk'ü ölümünün  85. dönüm yılında andı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemi, Atatürk'ün hayatı okundu. Şiirler okundu ve orotoryo gösterisi yapıldı. Anasınıfı Minik çocuklarımız ve 4/A SINIFI tarafından günle ilgili gösteriler düzenlendi.

Mrt

Dersleri hayattan kopuk soyut olmaktan çıkartıp somutlaştırarak hayatın merkezine alan başarılı öğretmenlerimiz, saf madde ve karışımlar konusunda öğrencilerle birlikte yaparak-yaşayarak öğrenme tekniğini kullanarak sınıf içinde doğal limonata yaptılar.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası münasebetiyle birbirinden güzel etkinlik ve çalışmaların bulunduğu bir program düzenlendi. Programımızın ana sloganı ´´Gelecek Sağlıklı Nesil İle Gelecek!!!´´ olarak belirlendi.

Mrt

Okulumuz çalışan ve öğrencileri ile ağaçların yaşamımızdaki önemine vurgu yapılarak fidan dikimi yapıldı.

Ock

Acısı ile tatlısı ile bir dönem böyle geçti..

Ock

Okulumuzun minik öğrencilerinin bin bir emek ve zahmetle hazırladığı ´´Uzay Sergisi´´ etkinliğine ilgi büyüktü. Okulumuzun idaresi, öğretmenleri, velilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından takdir edildi. Uzaydaki gezegenleri, güneşi, ayı, yıldızları ve astronomi ile ilgili bilgileri şimdiden öğrenen minik öğrencilerimiz gelecek vadediyor. Bu özverili çalışmada hafta sonu tatili dahi demeden yoğun bir tempo ile çalışan fedakar öğretmenimiz sayın Tuğba AŞLAR´ı takdir ediyoruz.